Întrebări frecvente

În ce interval de timp se poate constata decesul în străinătate ?
Constatarea decesului în orice țară din Uniunea Europeană trebuie efectuată de un medic desemnat în acest sens dar nu înainte de 12 ore de la data decesului și nu mai târziu de 30 de ore. Acest timp trebuie respectat în cazul unor decese naturale.
În cazul unui deces survenit în urma unui accident, sau alt tip de moarte violenta aceste termene nu sunt luate in considerare.
Care sunt documentele necesare pentru a realiza o repatriere?
Orice repatriere funerară se realizează în baza următoarelor documente: certificatul constatator al decesului, certificat de deces, pașaport mortuar certificat de îmbălsămare și autorizația de transport funerar internațional. 
Este obligatorie îmbălsămarea pentru a realiza repatrierea decedatului?
Da. Îmbălsămarea asigură conservarea corpului   în vederea transportului persoanei decedate pe distante lungi.  Această intervenție chimică este o intervenție de bază și se aplică la orice persoană decedată care trebuie să fie transportată pe o distanță mai mare de 100 de km de la locul decesului și indiferent de țara de destinație. 
Ce este autopsia?
Autopsia reprezintă examinarea medicală a corpului neînsuflețit, în scopul determinării cauzelor decesului. 
Cum  procedez  în  cazul unui deces ?
Procedura este  foarte simplă : trebuie  să  fim  anunțați cât  mai  repede  la  unul dintre nr. noastre de urgență : 0736 860 860 /  0736 860 861  și  să  ni  se comunice datele  solicitate pentru a vă prelua cazul. Din acel  moment toate aspectele serviciului funerar de repatriere vor fi rezolvate de către profesioniștii noștri!